Így kerüld el idén az influenzát!

Így kerüld el idén az influenzát
A tél sok szempontból szerethető évszak.

Adventi időszak, Karácsony, nyugalom, csend, hó, síelés, forró teák meleg pokrócba bugyolálva.
Van azonban néhány, nem elhanyagolható negatívuma ennek az időszaknak. Ezek pedig főként a vírusok, baktériumok, amik ilyenkor igazán szezonjukat élik.
Vannak hagyományos népi módszerek, amivel meg lehet előzni, de leginkább csak könnyebben át lehet vészelni a betegségeket.
Ilyenek a fokhagymás méz evése, meleg tea, pihenés, izzadás, kézmosás. Mindenki aki töltött akár egy percet is nagyszülei társaságában, hallotta már ezeket a jótanácsokat.
Van néhány olyan praktika azonban, amiről talán még te sem hallottál, vagy nem gondoltál rá, ezért most (talán még időben) megosztom Veled őket.
1. Igyál gyömbérteát:
De nem a hagyományos, filteres teára gondolok ám. A következő receptet kövesd, ha azonnali enyhülést akarsz a megfázás tüneteire. Reszelj le egy kis darab gyömbért sajtreszelőn (nem is fontos meghámoznod). Forralj vizet és öntsd rá a gyömbérre. Miután kicsit meghűlt a főzet, 10-15 perc múlva tegyél bele mézet, citromot és egy kevés fahéjat. Finom, karácsonyi és hihetetlenül egészséges,
2. Kezdj el cinket szedni:
Bár nálunk Magyarországon (még) nem igazán népszerű, vagy gyakran emlegetett, Amerikában cinktablettákat kifejezetten megfázásos tünetekre ajánlják.
Így érdemes beszerezned már előre egy adaggal, hogy felkészülj az esetleges nehezebb napokra.
3. Hagyd el az alkoholt:
Bár egyébként sem a legajánlottabb dolog minden napodat alkohollal feldobni, vannak jótékony hatásaik is (például a vörösbornak). Azonban, ha az influenza fenyeget érdemes teljesen mellőznöd az alkoholos italokat. Mivel
többek között az alvás minőségét is rontja, könnyebben elkaphatod miatta a környezetedben lappangó vírusokat.
4. Egyél több fehérjét:
Nem kötnéd egyébként a fehérjék bevitelét a betegségek megelőzéséhez, de kellene. Ha kevés a fehérje a szervezetedben, kevésbé tud az immunrendszered küzdeni a betegségek ellen. Egyél sok tojást, húst, halat, sokat fonak segíteni.
5. Masszíroztasd magad:
Amellett, hogy a stresszt is levezetheted vele (ami szintén immunrendszer kompromittáló), a vérkeringést és a sejtek oxigénfelvételét is serkenti. Ez pedig közvetve, Neked segít a betegségek elkerülésében.
Remélem az idei télen Téged is elkerül majd az influenza!

Anikó