Sport a téli időjárásban ❄️! Mi lehetne még szebb ennél?

Íme néhány tipp a hatékony és motiváló téli edzéshez, futáshoz a hidegebb időkre.

  1. Réteges öltözködés: Öltözz rétegesen, hogy a szervezeted rugalmasan reagálhasson a változó hőmérsékletre. Alap ruhadarabnak thermo pulcsi, erre pedig külső rétegek amik nem baj ha víz/szélállóak, vagy mindkettő 🙂
  2. Bemelegítés kötelező: Mielőtt a hidegbe indulnál, melegítsd be alaposan az izmaidat. Ez nemcsak csökkenti a sérülés kockázatát, hanem kellemesebbé teszi az edzést is.
  3. Ne felejtsd el az hidratációt: Még ha hideg is van, szüksége van a testednek elegendő folyadékra. Igyál elég vizet az edzés előtt, alatt és után is, hogy elkerüld a teljesítményveszteséget.
  4. Levegővétel: A hideg levegő irritálhatja az légutakat. Figyelj a lélegzetvétel technikádra, lélegezz tudatosan az orron keresztül, hogy nedvesítse a levegőt, és szükség esetén használj sálat a belélegzett levegő felmelegítéséhez.
  5. Az időbeosztás: A napok rövidebbek, tehát jól tervezd meg az edzést. Optimalizáld a nappali fényt és szükség esetén iktass be beltéri edzéseket is a tervedbe.
  6. Ügyelj a világos ruházatra is, hogy akár a sötétben is észrevegyenek a közlekedés résztvevői!

Ha ezeket betartod, akkor nagy baj nem lehet és ugyanúgy megtalálod az örömet a sportban kint is, attól hogy hidegebb van 🙂 éééés tudjátok, nincs hideg csak rosszul felöltözött futó, bringás, sportoló!

Hajrá, Anikó